Uudet renkaat ovat hyvä tapa pitää sinut turvassa

Renkaat

Renkaat kuluvat, se on tosiasia. Hyvälaatuiset renkaat kestävät pidempään, koska niiden kulumisaste on alhaisempi kuin joidenkin halvempien. Yksi asia on varma, että kaikki renkaat kuluvat ajan myötä, jos niitä käytetään. Tämä on yksi syy, miksi sinun on tarkistettava, että kulutuspinnan syvyys on vähintään 4mm. Jos menet alle sen, renkailla ei ole enää turvallista ajaa. Renkaat alkavat menettää tärkeimpiä ominaisuuksia kun kulutuspinta kuluu ja ne on vaihdettava, jotta voit jatkaa ajamista turvallisesti.

Renkaat määrittävät periaatteessa autosi turvallisuuden, joten erittäin hyvä ja turvallinen auto ei ole yhtä turvallinen, kun siinä on huonot tai kuluneet renkaat. Jarrutusmatka kasvaa merkittävästi, kun kulutuspinta alkaa kulua. Nopean jarrutuksen puute on suurin syy useimpiin auto-onnettomuuksiin. Tämä on myös syy siihen, että suuret nopeudet ovat vaarallisia, koska auton pysähtyminen vie kauemmin. Pito on toinen tärkeä ominaisuus, joka menetetään renkaan kuluessa. Ilman asianmukaista pitoa, autosi saattaa lähteä liukuun kun käännyt tai ajat mutkissa, ja voit helposti menettää ajoneuvon hallinnan.

Kun talvi on loppumassa, voi olla aika ostaa uudet kesärenkaat, koska jopa kesäoloissa tarvitset hyvät renkaat, jotta saat erinomaisen pidon sekä märissä että kuivissa olosuhteissa. Haaste on ehdottomasti silloin, kun sinulla on märät tiet, koska jarrutusmatka pitenee. Tarvitset renkaita, jotka on optimoitu kosteisiin olosuhteisiin ja joissa on kulutuspintakuvio, joka tarjoaa hyvän pidon ja hallinnan myös rankkasateessa. Niiden on myös suojattava vesiliirtoa vastaan, jotta voit välttää vesiliirtoon liittyviä onnettomuuksia, mitä aiheutuu eniten ukkosen aikana.

Kun sinulla on talvirenkaat, pito on vielä tärkeämpää talvella, koska tienpinnat ovat jo valmiiksi liukkaita, koska siellä on jäätä ja lunta. Tämä edellyttää, että tarkistat kulutuspinnan syvyyden varmistaaksesi, että talvirenkaissa on myös vähintään 4mm, koska tarvitset talvirenkailtasi niin paljon pitoa kuin mahdollista.

Rengaspaine on toinen tekijä, joka voi vaikuttaa auton turvallisuuteen, koska matala rengaspaine johtaa huonompiin ajo-ominaisuuksiin. Renkaan kuluminen myös nopeutuu matalalla rengaspaineella, joten kulutuspinnan syvyyden tarkistamisen lisäksi rengaspaine on tarkistettava säännöllisesti varmistaaksesi, että paine täsmää auton käyttöohjeessa oleviin lukemiin. Matalassa rengaspaineessa ajaminen lisää myös vierintävastusta, mikä kasvattaa auton polttoaineen kulutusta, minkä takia autoa on tankattava useammin. Alhaisesta paineesta tulee pitkässä juoksussa melko kallista, koska kulutat renkaasi nopeammin ja kulutat enemmän polttoainetta. Vältä tätä!

Lisätietoja renkaista löydät osoitteesta https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top