Renkaiden mittoja voidaan käyttää uusia renkaita etsittäessä

215/65/16 kesärenkaita

Jos olet markkinoilla etsimässä uutta rengassarjaa, sinun on varmistettava, että valitset renkaat, jotka sopivat ajoneuvoosi. On ehdottoman tärkeää noudattaa valmistajan ilmoittamia kokosuosituksia, jotka on ilmoitettu auton omistajan oppaassa. Jos sovitat väärät mitat autosi, auton käyttäytyminen ei ole suunnitelmien mukaista. Sinulla ei ole samaa tasapainoa ja auto voi helposti yli-tai aliohjautua

Kun tiedät, että tarvitset 215/65/16 kesärenkaat, sinulla on hyvä lähtökohta rengasvalinnassasi, sillä voit etsiä kaikkia käytettävissä olevia renkaita kyseisillä mitoilla. Tämä sulkee pois ainakin jotkin renkaat. Sen jälkeen voit keskittyä renkaiden valinnan tärkeimpiin vaatimuksiin, jotka joita vaadit renkailtasi. Kesärenkaat osalta suurin osa meistä etsii turvallisia renkaita, joilla on hyvä suorituskyky ja alhainen polttoaineenkulutus. Tämä yleensä jättää pois halvemmat renkaat, joiden suorituskyky on huonompi ja polttoaineenkulutus suurempi.

Kesärenkaita valitessa saamme apua EU: n rengasmerkinnöistä, mistä ei ole yhtä paljon apua talvirenkaita valittaessa, mutta kesärenkaiden tapauksessa se antaa hyvin tietoa tietyistä tekijöistä. Näitä ovat vierintävastus, mikä johtaa suurempaan polttoaineenkulutukseen ja renkaiden kulumiseen. Märkäpito, mikä osoittaa niiden turvallisuuden märillä pinnoilla. Ja rengasmelu, joka vaikuttaa ajomukavuuteen. Tämä voi olla erittäin tärkeä ominaisuus sähköautoille, jotka ovat luonnostaan ​​hiljaisia ​​ja siten rengasmelut voivat olla häiritseviä. Se voi olla vaarallinen myös, jos melutaso on liian korkea, koska se voi vahingoittaa kuuloa.

Sinulla saattaa olla renkaillesi muita vaatimuksia, kuten korkeiden nopeuksien ominaisuudet tai raskaat kuormat, tai tarvitset ehkä renkaita, joita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa, silloin nämä ovat tärkeämpiä kuin EU-rengasmerkinnöissä luetellut tekijät. Siksi sinun ei pitäisi aina tuijottaa näitä sokeasti ja uskoa näiden olevan renkaiden valinnassa tärkeimpiä ominaisuuksia, vaan näiden tulisi olla apuna viimeisen vaiheen valinnassa kun olet jo löytänyt muutaman hyvän kandidaatin

Korkealaatuisten renkaiden ostaminen ei tarkoita, että ne kestävät ikuisesti. Ne kestävät huonompilaatuisia renkaita paremmin, jos niistä pidetään huolta. Sinun on silti varmistettava, että käytät niitä oikein ja että käytät niitä vuodenaikana, jolloin niitä on tarkoitettu käytettävän. Sinun on myös varmistettava, että rengaspaineet ovat käyttöoppaassa ilmoitetun suositellun paineen mukaiset. Liian alhainen rengaspaine voi lyhentää renkaan käyttöikää huomattavasti ja lisätä kustannuksia suuremman polttoaineen kulutuksen vuoksi. Siksi halvat renkaat voivat nopeasti muuttua kalliimmaksi vaihtoehdoksi, etkä varmasti ole säästänyt rahaa, ja lisäksi ajelet todennäköisesti vähemmän turvallisilla renkailla.

Lisätietoja renkaiden valinnasta tiettyjen mittojen perusteella on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top