Viktiga Punkter När Du Väljer Däck För El- Eller Hybridbilar

sommardäcken

När du köper däck till ett el- eller hybridfordon är det några saker du behöver veta för att göra ett korrekt och optimalt val. Det första man inser är att inte alla däck är lämpliga för dessa fordon, däcken måste rekommenderas för denna användning för att säkerställa att de kan hantera den extra vikten som orsakas av batteripaketen och måste använda en mer slitstark förening. Om du väljer billiga däck som kommer att göra fordonet dåligt ur en ekonomisk och miljömässig synvinkel eftersom de kommer att bära snabbare, orsaka mer avfall samt konsumenten mer bränsle och släppa ut mer CO2. När många väljer dessa fordon på grund av deras fördelar på miljön och med tron ​​att de är billigare att använda, kan fel däckval ha motsatt effekt.

Vad du vill ha när du väljer däck för din elektriska eller hybrid, du vill ha hög komfort och vill att däcken ska vara tyst. Detta är detsamma oavsett om du köper sommardäck eller vinterdäck och till och med året runt alla väderdäck. Ett högkvalitativt däck kan få fram det bästa i kraftfulla elbilar. Premiumdäck har utformats för att bibehålla sina prestandaegenskaper under hela deras livscykel. Hög kvalitet innebär lång problemfri livslängd. Däck av hög kvalitet bör erbjuda en tyst, säker och bekväm körning oavsett årstid. Ägare av dessa fordon väljer vanligtvis vinterfärgade däck för sin komfort, men för dem som föredrar att ha däck med tappar finns det flera tystdäckade däckmodeller. Låg däckbrus uppskattas ofta eftersom fordonen är tystare än vanliga bilar.

Ett premiumdäck med förstklassigt grepp och hantering säkerställer att du kommer hem oavsett väder. Våra avancerade däck, testade under krävande förhållanden, hjälper också elbilar att röra sig säkert på snö och is och i hällande regn. Elbilar och hybrider har batteripaket som vanligtvis gör dem tyngre än bilar med förbränningsmotorer. En tyngre bil tar längre tid att stoppa, vilket innebär att högkvalitativa däck blir ännu viktigare, särskilt på hala och våta ytor och i händelse av överraskningar. Våra vinterdäck är bland de bästa i branschen när det gäller grepp på is och snö och våra sommardäck har utmärkt våtgrepp.

Ägarna till elbilar eller hybrider uppskattar trevlig och miljövänlig körning, bekymmersfri användning och låga driftskostnader. Rätt däckval kan förbättra bilens säkerhet och körkomfort och öka dess driftsområde ytterligare. Se till att du får vinter-, väder- och sommardäck av hög kvalitet, särskilt utvecklade och testade för användning på elbilar. För att däck ska vara riktigt miljövänliga bör de också tillverkas på ett sådant sätt att det minimerar påverkan. De bör produceras av renade låga aromatiska oljor och vikterna som används för att balansera däcken ska vara blyfria.

För att säkerställa en fortsatt lägre miljöpåverkan måste du vara särskilt uppmärksam på rullmotståndet. Däck med lägre rullmotstånd förbrukar mindre energi att rotera. Däck för elbil med lågt rullmotstånd kommer att leda dig längre med en enda laddning och ha lägre miljöpåverkan.

För mer information om däck som är lämpliga för el- och hybridfordon, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top