Mitä mittoja kesärenkaista tarvitset ajoneuvoosi?

 

225/65R17 kesärenkaitaRenkaita ostettaessa renkaan mitat ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka joudut saamaan oikein. Useimmat ihmiset eivät tiedä rengasmittoja ulkoa, joten heidän on tarkistettava se joko nykyisistä renkaista, mistä voit lukea renkaan sivuseinämästä. Tai sitten löydät sen auton käyttöoppaasta. Sinun on tiedettävä leveys, korkeusaste ja vanteen koko. Voit käyttää myös online-rengashakua, josta saat selville renkaidesi suositellut mitat autosi tietojen perusteella. Voit valita valmistajan, mallin, vuoden ja moottorin koon, jolloin saat suositellut mitat.

Jos tiedät, että mitta on 225/65R17 ja etsit kesärenkaita, voit etsiä 225/65R17 kesärenkaita ja täten saada hakutuloksia kyseisten mittojen kesärenkaille. Jotkut rengasvalmistajat antavat sinun etsiä renkaita automallin perusteella tai sitten vain etsit renkaan mitoilla, ja se antaa sinulle kyseisillä mitoilla olevia talvirenkaita, kesärenkaita ja jokakelin renkaita.

Haluat ehdottomasti pysyä omistajan oppaan suositusten sisällä. Jos haluat, että ajoneuvossa on alemman profiilin rengas, sinun tulisi suurentaa vanteen kokoa niin, että ympärysmitta pysyy samana. Nopeusmittari ja matkamittari näyttävät väärän lukeman, jos renkaan ympärysmitta muuttuu. Suurempien vanteiden ylimääräinen paino voi vaikuttaa auton muihin osiin. Jos valitset alemman profiilin renkaita, niin sinulla on kovempi tunne ajaessasi, koska sivuseinät eivät pehmennä niin suurta osaa iskuista.

Kun ostat renkaita, voit käyttää EU-rengasmerkintää valitaksesi jo löytämiesi renkaiden välillä, koska haluat valita renkaat, joilla on alhaisin vierintävastus, koska tämä antaa sinulle alhaisen polttoaineenkulutuksen ja vähäiset hiilidioksidipäästöt. Jos sinulla on sähköauto, saat enemmän kilometrejä jokaisella latauksella, mutta sinun on varmistettava, että renkaita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa. Renkaiden kiertämisestä tulee myös tietynlainen vaiva sähköautojen renkaiden korkeamman kulumisen takia. Sähköautojen osalta sinun on myös vertailtava renkaan melutasoa renkaiden välillä, koska korkea rengasmelu voi häiritä, kun ajatellaan ajomukavuutta.

EU: n rengasmerkinnät eivät ehkä ole niitä tärkeimpiä tekijöitä renkaanvalinnassa juuri sinulle, mutta ne ovat tarpeeksi tärkeitä harkita, kun olet löytänyt muutamat sopivat renkaat, jotka täyttävät muut vaatimuksesi. Märkäpito on tärkeä sateisina päivinä, mutta se ei ole kovin tärkeää talvirenkaisissa, vaan sinun pitäisi tietää lumi- ja jääpidosta. Polttoainetehokkuuden ja rengasmelun suhteen on kyseenalaista, ovatko ne edustavia talvirenkaiden suhteen, koska ne testataan renkaiden normaalin käytön ulkopuolella.

Lisätietoja kesärenkaiden mitoista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/

Scroll to Top