Eri tapoja ylläpitää autosi kuntoa

Renkaat,

Auto tarvitsee jatkuvaa huoltamista. Teet sitä joko itse tai käytät autoa korjaamolla. Useimmille ihmisille vain jälkimmäinen vaihtoehto on ainoa mahdollinen, koska heillä ei ole tarvittavia tietoja tai työkaluja. Jopa niille, jotka ovat erittäin käteviä käsistään, säännöllinen autohuolto tulisi tehdä hyväksytyssä korjaamossa, jotta uuden auton vakuutukset ovat voimassa ja jotta he voivat leimata huoltokirjan. Auton jälleenmyynti arvo korreloi hyvin täytetyn huoltokirjan kanssa.

Autohuolto on tärkeää, jotta voidaan varmistaa, että auto on hyvässä kunnossa. Jotkut osat kuluvat ja tarvitsevat säännöllistä tarkastusta. Renkaat, jarrut, tuulilasinpyyhkimet ja iskunvaimentimet kuluvat ajaessasi ja ne on vaihdettava määräajoin. Sinun on myös täytettävä tai vaihdettava moottoriöljy, jarruöljy, huuhteluneste ja vaihdettava rikkoutuneet lamput. Renkaiden ilmanpaine on myös tarkistettava ja täydennettävä, jos niiden ilmanpaine on alhainen. Auto syö enemmän bensiiniä, jos paine on alhainen ja renkaat myös kuluvat nopeammin. Etkä saa renkailtasi optimaalista suorituskykyä, joka vaikuttaa auton turvallisuuteen. On myös tärkeää, että renkaat ovat tasapainossa ja pyörien suuntaus on oikea, jotta auton renkaat voivat rullata ilman sivuvoimia.

Erilaisia ​​auton varaosia, kuten sytytystulppia, pyyhkijänsiipiä ja jarrupaloja, voi ostaa korjaamolta, jotta ne voidaan vaihtaa puolestasi. Jos se on rengas- ja autokorjaamo, voit ostaa sieltä myös renkaita, koska niissä on yleensä hyvä valikoima erilaisia ​​renkaita ja vanteita ja myös kyky varastoida renkaita rengashotellissaan. Työpajalla, joka pystyy käsittelemään kaikkea, mikä liittyy renkaisiin ja autoosi, on valtava etu. Esimerkiksi molemmat sekä jarrut että iskunvaimentimet vaikuttavat renkaan kulumiseen ja turvallisuuteen, joten jos pystyvät tarkastamaan koko auton ja korjaamaan mahdolliset ongelmat, siinä on selvä etu.

He, jotka pystyvät itse huoltamaan, tulisi tehdä säännöllisen autohuollon lisäksi jatkuvaa huoltoa, kun taas niiden, jotka eivät pysty suorittamaan omaa kunnossapitoa, tulisi käydä useammin huoltokorjaamossa kaikentyyppisissä lisähuolloissa, kuten jarru-ja rengashuollossa, sekä öljynvaihdossa. Se pidentää auton käyttöikää, havaitset ongelmat varhaisessa vaiheessa ennen kuin ne kasvavat ja aiheuttavat suurempia ja kalliimpia vaurioita autolle. Ajoturvallisuus kasvaa myös, koska kaikki auton kriittiset osat ovat kunnossa. Renkaat kuluvat hitaammin ja auton arvo pysyy korkealla tasolla.

Vaikka kävisit korjaamollasi säännöllisin väliajoin, on silti tärkeää tarkistat rengaspaineet ja tarkastat renkaat. Kun pysäköit autosi, tarkista myös öljyvuodot ja että kaikki auton valot toimivat, ja tuulilasin pyyhkimien terät voivat tehokkaasti pyyhkiä tuulilasin optimaalisen näkyvyyden ylläpitämiseksi. Nämä kohdat on helppo tarkistaa tietämättä liikaa autoista ja huollosta. Jos ongelmia havaitaan, kannattaa käydä työpajassasi, jotta he tutkisivat ja korjaisivat ongelmat.

Lisätietoja hyväksytyistä huolto- ja kunnossapitokorjaamoista on osoitteessa : https://vianor.fi/

Scroll to Top