Ulike måter å vedlikeholde bilen på

 biltilbehør

En bil trenger kontinuerlig service, enten gjør du vedlikeholdet selv eller så har du et verksted gjort for deg. For de fleste er det bare det siste alternativet det eneste mulige alternativet, ettersom de fleste ikke har kunnskapen eller verktøyene som trengs. Selv for de som er veldig nyttige, bør den vanlige bilservicen utføres av et godkjent verksted, slik at ny bilforsikring fortsetter å gjelde og slik at de kan stemple servicehåndboken. Bilens andrehåndsverdi er korrelert med en godt fylt servicehåndbok.

Bilservice er viktig for å sikre at bilen er i god stand. Noen deler slites ut og trenger regelmessig inspeksjon. Dekk, bremser, vindusviskere og støtdempere slites når du kjører og må skiftes ut med jevne mellomrom. Du må også fylle på eller bytte motorolje, bremseolje, spylevæske og skifte ødelagte lamper. Dekkens lufttrykk må også sjekkes og fylles på hvis de har lavt lufttrykk, en bil trekker mer bensin hvis trykket er lavt og dekkene slites raskere og du får ikke optimal ytelse fra dekkene dine som påvirker sikkerheten din. Det er også viktig at dekkene er balanserte og hjulinnretningen er riktig slik at bildekkene kan rulle uten sidekrefter.

Ulike biltilbehør som tennplugger, vindusviskere og bremseklosser kan kjøpes fra verkstedet ditt, slik at de kan erstatte dem for deg, eller du kan bytte dem til rett tid. Dekk kan også kjøpes hvis de er et kombinert dekk- og bilverksted, da de vanligvis har et godt utvalg av forskjellige dekk og felger, men også muligheten til å lagre dekk på dekkhotellet deres. Å ha et verksted som takler både alt som har med dekkene dine og alt med bilen din å gjøre, har for eksempel en fordel. Bremser og støtdempere påvirker begge dekkets slitasje og sikkerhet, så hvis de kan feilsøke hele bilen og fikse problemer, har den sin klare fordel.

De som kan utføre service selv, bør gjøre kontinuerlig vedlikeholdstjeneste i tillegg til biltjenesten i henhold til håndboken, mens de som ikke kan utføre eget vedlikehold, bør gjøre hyppigere besøk på verkstedet for alle typer tjenester som bremseservice, dekk service og oljeskift. Det får bilen til å vare lenger, du oppdager problemer tidlig før de vokser og forårsaker større og dyrere skade på bilen. Kjøresikkerheten din øker også fordi alle de kritiske delene av bilen er godt vedlikeholdt, dekkene slites saktere og verdien av bilen opprettholdes på et høyt nivå.

Selv om du sørger for å gi beskjed til verkstedet ditt med jevne mellomrom, er det fortsatt viktig at du tar godt vare på det og sjekker dekktrykket og inspiser dekkene. Sjekk også for eventuelle oljelekkasjer etter at du har parkert bilen og at alle bilens lys fungerer, og vindusviskerbladene kan effektivt tørke av frontruten for å opprettholde optimal sikt. Disse punktene er enkle å sjekke uten å vite for mye om biler og service. Hvis det oppdages problemer, er det verdt å besøke verkstedet ditt for å få dem til å undersøke problemet.

For mer informasjon om godkjente bilservice- og vedlikeholdsverksteder, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top