Sørg for å forbedre bilens ytelse til sommeren

tilstandsrapport,

Sommerkjøring er generelt enklere enn å kjøre om vinteren, men om sommeren kan du skyve bilen mer med tanke på ytelse og hastighet. For at du skal få best mulig ytelse for kjøretøyet ditt, må du sørge for at bilen er i god stand. Både bilen og dekkene må være i god stand for at du skal kunne kjøre trygt.

Du bør sjekke at dekkene dine er i god stand, og at dybden på slitebanemønsteret er minst 4 mm. Du må også sjekke at slitasjen er jevn langs dekkoverflaten og mellom dekkene, slik at alle dekkene blir slitt jevnt. Dekkrotasjon er en viktig del av å sikre at forskjellene i slitasje mellom dekkene foran og bak er jevn. Dette betyr at dekkene varer lenger, og at bilen ikke overskrider, noe som kan skje hvis du har bedre grep på framdekkene enn de bakre. Med god designdybde får du god kontroll og grep over kjøretøyet og styringsresponsen din blir god. Dette lar deg kjøre bilen mer aggressivt gjennom kurvene. Når det er vått ute, må du også sørge for at dekkene dine har gode våtegenskaper, slik at du fremdeles har godt grep og kontroll. Dekk skal også være gode til å minimere risikoen for vannutjevning, slik at du ikke blir påvirket negativt når du kjører under våte forhold. Du må sørge for å bytte fra sommerdekk til vinterdekk så snart vinterværet er på vei.

Kontroller hjulstilingen med feil hjulinnretning. Bilen fungerer ikke som den skal, og det påvirker kjøreegenskapene så vel som stabiliteten. Bilens kurvaturegenskaper påvirkes betydelig av feil hjulinnretning, så det vil påvirke hvor raskt du kan ta skarpe kurver. Feil justering fører også til at dekkene slites ut for tidlig. Dekkbalansering er også viktig, slik at de ruller uten sidekrefter. Balansering bør gjøres når du installerer nye dekk på felgene.

Sjekk støtdemperne, da de vil forhindre krangel når du tar skarpe kurver. Støtdemperne må være i god stand, da de også skyver dekkene dine mot veien, noe som forbedrer grepet og reduserer bremselengden. Feil spjeld påvirker også kjørekomforten din, noe som gjør det mindre behagelig. Det er lett å bli syk i en bil med dårlige spjeld. En bil har fire støtdempere og de varer i gjennomsnitt 3 år, så det er sannsynlig at noen vil begynne å slite seg hvis du ikke alltid bytter ut alle fire etter et par år.

Den beste måten å sjekke at alt er bra er å gjøre en tilstandsrapport, her vil bilverksteder gå gjennom de kritiske funksjonene til bilen som vil påvirke bilens ytelse for å sikre at bilen din er i god stand og trygg å kjøre. Du sørger også for at du ikke har noen problemer som kan vokse og forårsake mer alvorlige problemer hvis du lar være uten tilsyn. De vil kontrollere støtdempere, dekk og hjulinnretning slik at du får en bil som kan gi deg god ytelse uansett vær og forhold og vil garantert gi deg gode funksjoner om sommeren.

For mer informasjon om faktorer som påvirker kjøreegenskapene, besøk: https://vianor.no/

 

Scroll to Top