Muista parantaa auton suorituskykyä kesäksi

kesärenkaista

Kesällä ajaminen on yleensä helpompaa kuin talvella ajaminen, mutta kesällä voit ottaa autostasi enemmän irti suorituskyvyn ja nopeuden suhteen. Jotta saat autostasi parhaan mahdollisen suorituskyvyn, sinun on varmistettava, että auto on hyvässä kunnossa. Sekä auton että renkaiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta voit ajaa turvallisesti.

Tarkista, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa ja että kulutuspinnan kuvion syvyys on vähintään 4 mm. Sinun on myös tarkistettava, että kuluminen on tasaista renkaan pinnalla ja renkaiden välillä, että kaikki renkaat ovat kuluneet tasaisesti. Renkaiden kierto on tärkeä osa varmistaa, että etu- ja takarenkaiden kulumiserot ovat tasaiset. Tämä tarkoittaa, että renkaat kestävät pidempään ja että auto ei yliohjaudu, mikä voi tapahtua, jos eturenkaiden pidot ovat paremmat kuin takarenkaiden. Hyvällä urasyvyydellä saat hyvän hallinnan ja pitoa ajoneuvoon, ja ohjausvasteesi paranee. Tämän avulla voit ajaa autoasi aggressiivisemmin mutkissa. Kun on märkää, sinun on myös varmistettava, että renkaillasi on hyvät märän tien ominaisuudet, jotta pito ja hallinta pysyvät hyvänä. Renkaiden tulee myös minimoida vesiliirron riski, jotta kosteissa olosuhteissa ajaminen ei aiheuta ongelmia. Sinun on ehdottomasti vaihdettava kesärenkaista talvirenkaisiin heti, kun talvisää on tulossa.

Tarkista pyörien suunta väärän pyörän suuntauksen suhteen. Muutoin auto ei toimi kunnolla ja se vaikuttaa ajo-ominaisuuksiin sekä vakauteen. Väärä pyörien suuntaus vaikuttaa merkittävästi auton kaarevuusominaisuuksiin ja se vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti pystyt ottamaan teräviä käännöksiä. Väärä säätö aiheuttaa myös renkaiden kulumisen ennenaikaisesti. Renkaiden tasapainotus on myös tärkeää, jotta ne pyörivät ilman sivuvoimia. Tasapainotus tulisi tehdä asennettaessa uusia renkaita vanteille.

Tarkista iskunvaimentimet, koska ne estävät kallistumisen teräviä käännöksiä ottaessasi. Iskunvaimentimien on oltava hyvässä kunnossa, koska ne myös työntävät renkaita tien pintaan, mikä parantaa pitoa ja vähentää jarrutusmatkaa. Väärät vaimentimet vaikuttavat myös ajomukavuuteen ja tekevät siitä vähemmän mukavan. Huonoilla vaimentimilla varustetussa autossa on helppo sairastua. Autossa on neljä iskunvaimenninta ja ne kestävät keskimäärin 3 vuotta, joten on todennäköistä, että joku alkaa kulua ennen aikoja, jos et aina vaihda kaikkia neljää parin vuoden välein.

Paras tapa tarkistaa, että kaikki on hyvin, on tehdä kuntotesti. Korjaamolla käydään läpi auton kriittiset toiminnot, jotka vaikuttavat auton suorituskykyyn ja näin varmistetaan, että autosi on hyvässä kunnossa ja että voit ajaa turvallisesti. Varmistat myös, että sinulla ei ole ongelmia, jotka voivat kasvaa ja aiheuttaa vakavampia ongelmia, jos jätät huomaamatta. He tarkastavat iskunvaimentimia, renkaita ja pyörien suuntausta niin, että saat auton, joka antaa sinulle hyvän suorituskyvyn säästä tai olosuhteista riippumatta ja antaa sinulle varmasti hyvät ominaisuudet kesällä.

Lisätietoja ajamisen suorituskykyyn vaikuttavista tekijöistä on osoitteessa : https://vianor.fi/

Scroll to Top