Oppbevar vinterdekkene dine i dekkverkstedet

 vinterdekk

Når du bytter til sommerdekk, er det viktig at du oppbevarer vinterdekkene dine riktig. Først anbefales det at du bruker et bil- og dekkverksted for utskifting da de kan dekk og de kan se om dekkene dine er i god stand, både for vinterdekk og sommerdekk som skal monteres. De kan balansere dekkene slik at du kan eliminere sidekrefter, slik at bilen kan rulle uten vibrasjoner forårsaket av ubalanse. De kan også se om dekkene er i god nok stand til å kunne kjøre trygt. At dekkene ikke har noen skade og at mønsterdybden er mer enn 4 mm. Hvis det er noen problemer, kan de reparere dekkene eller erstatte det med et nytt bildekk.

Fordi de har de riktige verktøyene og ekspertisen, kan de raskt og trygt bytte ut dekkene dine. Det tar ikke mer enn 15-20 minutter å gjøre hele utskiftingen inkludert balansering og merking av dekkene. Merkingen av dekkene er nødvendig, slik at du kan vite hvor de satt. Dette er viktig, ettersom du bør rotere dekkene mellom hver sesong for å sikre at dekkene blir slitt jevnt. Det er viktig å ha lik mønsterdybde på alle stillinger, slik at du har god balanse når du kjører. Ellers kan bilen risikere over- eller understyring. Det er viktig at dekkposisjonen endres mellom hvert dekkskifte, der dekkene foran er plassert i bakre stilling og omvendt. Selv om du kjører mye eller har elbil, kan det være nødvendig å rotere dekkene oftere enn de to ganger i året du skifter mellom sommer- og vinterdekk. Dekk bør roteres hvis forskjellen i mønsterdybde er mer enn 2-3 mm.

Når det gjelder dekklagring, er det visse faktorer som er viktige å følge. Det ene er at det er trygt. Dekk tyveri skjer relativt ofte, så hvis du lagrer dem hjemme eller i et felles bod, hvor du har din egen lagring blant andre lagringsplasser. Innbrudd i disse områdene er vanlig ettersom mange har tilgang til rommene og sikkerheten har en tendens til å være lav. Ofte kyllingnett som skiller de forskjellige bodene og en hengelås på en enkel tredør. Det er ikke en hyggelig følelse når du merker at noen har brutt seg inn i bodet ditt og stjålet dekkene dine. Det er ikke alltid like lett å få penger tilbake gjennom forsikringsselskapene, og forsikringspremiene dine kan gå opp.

Dekk må lagres under de rette forholdene når det gjelder temperaturer, sollys og ozon. Høye lagringstemperaturer bør unngås da kjemiske reaksjoner forekommer raskere ved høyere temperaturer. Dette får gummien til å bryte raskere ned og dermed eldes. Direkte sollys og ozon bidrar også til akselerert aldring. Så sørg for at lagring holdes på et kjølig og mørkt sted slik at dekkene varer lenger og sprekker kan unngås.

Oppbevaring på verkstedets dekkhotell er også veldig praktisk, ettersom du har dekkene der du trenger dem når du må bytte neste gang, de er også lagret under de rette forhold og trygt. Så hvis de ikke er der nå, bør du vurdere dette som et alternativ.

For mer informasjon om dekkskifte og lagring av dekk, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top